čtvrtek 2. června 2016

Odesílání dat z WiFi Teploměru na jiné servery

Ve svém představení webového digitálního WiFi Teploměru jsem zdůrazňoval, jak je super úžasné a bezpečné, že teplotní měření zůstávají jen v lokální síti a jsou tam kdykoliv přístupná přes všechny webové prohlížeče připojené do stejné sítě. Už tehdy jsem ale upozornil, že nakonec stejně asi trošku vyměknu a přidám možnost odesílání dat někam ven, pro lidi, kteří nemají chuť programovat si vlastní řešení.



Od 29. května umí WiFi Teploměr volitelně odesílat data na můj server Teploty.info, který je tam ukládá a kreslí z nich grafy a hlídá mezní hodnoty atd. Samozřejmě se to dá ve webové konfiguraci Teploměru jednoduše vypnout/zapnout. Je přednastaven pevný interval 60 sekund, tedy každou minutu.


To je všechno v pohodě, ale včera v noci mi to nedalo a jal jsem se tvořit konfiguraci pro tu odesílací část. Výsledek vidíte na přiložené fotce obrazovky:


Takto nastavený Teploměr odesílá naměřená data ke konkurenci na tmep.cz :-) Samozřejmě je teď možné nastavit odesílání kamkoliv - třeba na ThingSpeak či milion dalších podobných služeb, pokud jim věříte. Svoboda volby je tu!

2 komentáře:

  1. vřele doporučuji se podívat na http://tmep.cz, zdrojáky jsou i na githubu, takže lze rozjet na vlastní doméně. na wiki je i můj návod jak posílat/číst data s ESP8266 :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tento blogpost je právě o odesílání dat na tmep.cz (i jinam), tak mě mate váš komentář. Možná jste komentoval něco, co jste nečetl?

      Vymazat